For Life & Work

Bekijk alle very personal services voor Work & Life:


My next step

Hybride coaching

Hoe wil jij jouw (werkende) leven verder inrichten? Wil je misschien minder werken? Of in een andere vorm, een heel ander vak? 'My next step' gaat in op het beantwoorden van de vragen die jou gaan helpen vorm te geven aan jouw loopbaan en jouw toekomst. Deze coaching is zowel groepsgewijs als individueel en kan naar wens (deels) online.


Lees meer over My next step

Career Switch

Outplacement

Een (gedwongen) loopbaanverandering raakt mensen. Banden verbreken met het oude bekende en nieuwe werelden instappen is spannend en geeft vaak ongewenste stress, maar dat mag gelukkig ook leuk zijn!  Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook kansen biedt. Nieuwe inzichten in jezelf, je talenten en je mogelijkheden. Hoe kan ik het verschil op de arbeidsmarkt maken, voor mezelf en voor anderen?


Lees meer over outplacement bij VPSolutions

Life Coaching

Regie voor het leven

Loop je vast? Misschien graaf je jezelf al veel te lang vast in een ongewenst gedrag of patroon? Kortom, er is iets wat je niet wilt, of er is iets niet wat je wel wilt. Een gevoel van onmacht, een “ongelukkig zijn” over iets groots of minder groot, stress, waar je al van alles hebt geprobeerd om eruit te komen, maar dat (nog) niets werkte? Ongeacht hoe dit ontstaan is heeft dit zowel impact op zowel je privestuatie als op je werk. Hiervoor gebruiken wij PERSONA, dit is een coachingsmethodiek waarmee je in 1 sessie tot de kern en de oplossing van het probleem doordringt. Het is laagdrempelig, snel, hands-on, maatwerk, inzichtelijk en gegarandeerd dat je met een oplossing de deur uitloopt. Kortom: JE KRIJGT REGIE VOOR HET LEVEN, in de dubbele betekenis van het woord…….


Lees meer over Persona

Vital Start-up

Ondernemer worden

Vital Start Up, het programma voor startende ondernemers. In samenwerking met zeer ervaren experts op hun vakgebied hebben wij voor jou een onafhankelijk, individueel programma met aandacht voor alles wat jij nodig hebt om van jouw bedrijf een succes te maken. Experts begeleiden jou persoonlijk bij alles wat je tegen kan komen als startende ondernemer, samen met jouw coach kun je dan kiezen waar jij het beste mee geholpen wordt: ondernemersplan, juridische randvoorwaarden, digitale visitekaartje, acquisitie begeleiding, dit alles onder begeleiding van jouw persoonlijke coach.


Lees meer over ondernemer worden

Vital Career

Loopbaancoaching

Soms zit je gewoon even vast. Heb je een sparringspartner nodig die met je meekijkt en reflecteert in plaats van door te denderen. Is hetgeen je doet, nog wel wat je wilt? Wat zou er anders mogelijk zijn? Waar krijg je energie van en hoe ziet de realiteit eruit? Zijn er zaken waar je tegenaan loopt in je baan die je beter of anders zou willen doen om nog beter te kunnen gaan functioneren? Of hoor je zakelijk en/of privé wel heel vaak dat je zo…. bent? Kom je vaak tijd tekort, of vind je het lastig zaken te delegeren? Dit zijn allerlei vragen waar wij als VPSolutions mee te maken krijgen bij het Vital Career Programma.


Lees meer over Vital Career Coaching

Let's work it out

Mediation

Soms ontstaan er situaties die ‘gewoon’ opgelost moeten worden omdat ze doorwerken in de samenwerking ofwel de samenwerking zelfs onmogelijk maken. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, een interventie van een bemiddelaar om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen: “van conflict naar contact”.


Lees meer over Mediation

Team Dynamics

Gedrag en Waarden

STeams hebben binnen organisaties een eigen dynamiek. Daarom is het ook zo leuk om met een team gezamenlijk iets te doen. Of dit nou om teambuilding, het aanleren van een specifieke vaardigheid of over de (gedrags) cultuur gaat, het levert altijd een sterker teamgevoel op. Dat dit goed is voor de samenwerking en dus voor de resultaten, is bekend. Maar iets nieuws aanleren of inzichtelijk maken wat er beter kan, gaat gepaard met loslaten van zekerheden, oefenen en inzicht in (eigen) gedrag en is dus spannend. Gelukkig mag dat ook leuk zijn!


Lees meer over Team Dynamics