Vital Start Up, het programma voor startende ondernemers

In samenwerking met zeer ervaren experts op hun vakgebied hebben wij voor jou een onafhankelijk, individueel programma met aandacht voor alles wat jij nodig hebt om van jouw bedrijf een succes te maken.

Bij de intake horen we vaak van onze cliënten dat ze willen onderzoeken of ondernemerschap iets voor hen is.

Dan starten wij met een ondernemersscan. Hierin komen de kwaliteiten en valkuilen per persoon naar voren. Zo start je als ondernemer met veel inzicht in mogelijkheden en aandachtspunten. Soms blijkt dat het toch beter is om niet te starten als ondernemer.

Vaak is het ook zo, dat je al een start hebt gemaakt met vormgeven, ideeën uitwerken etc. Maar onvoldoende wegwijs bent in het nemen van de volgende stap, of je wilt toetsen wat je reeds bedacht hebt. Je kunt het programma invullen naar je eigen behoeften, heb je geen probleem met het voeren van gesprekken en wil je meer hulp bij het uitwerken van je plan? Geen probleem, je hoeft geen strak vastgelegd programma te doorlopen, het is ‘jouw’ programma.

Experts begeleiden jou persoonlijk bij alles wat je tegen kan komen als startende ondernemer. Samen met jouw coach kun je dan kiezen waar jij het beste mee geholpen wordt: ondernemersplan, juridische randvoorwaarden, digitale visitekaartje, acquisitie begeleiding, dit alles onder begeleiding van jouw persoonlijke coach.

Het geweldige succes van dit programma is dat het onafhankelijk, en zeer persoonlijk maatwerk  is, vanaf het begin in 1 op 1 sessies, geen enkele ondernemer is tenslotte hetzelfde!


Wij houden rekening met jouw wensen en je hebt altijd individuele aandacht van een expert die jou kan helpen.


Individuele coaching

De gesprekken met je coach richten zich bij aanvang op de vraag hoe je deze stap het beste kan aanpakken. Aan de hand van individuele profielen brengen we de 3 soft skill elementen in kaart die essentieel zijn voor jouw succesvol en vitaal functioneren: gedrag (hoe), motivatie (waarom) en talent (wat). Dit vertalen we in een actieplan zodat je gefocust en met een heldere en consistente boodschap naar je doel kunt toewerken. Daarna zijn de gesprekken gericht op (mogelijke) stresssignalen en op andere relevante zaken die spelen gedurende dit proces om je kansen te benutten en in beweging te blijven!

Samen met jouw coach zorgen wij voor succes.

Reality Check

We starten met de reality check. Hoe ondernemend ben jij? Aan de hand van de E-Scan bekijken wij jouw slagingskansen als ondernemer. De E-scan is een toets en bevestigt je in wat je wellicht al wist, maar onthult ook de blinde vlekken waar je geen weet van had. Onderdeel van het assessment is de 360 graden feedback, waarbij je aan mensen die jou goed kennen vraagt de E-Scan over jou in te vullen. Het leert je door de ogen van een ander naar jezelf te kijken. Deze zelfkennis is van groot belang voor succes in het ondernemerschap. Je ziet je kansen en beperkingen, waardoor je met meer inzicht aan de slag kan! Onze ondernemersscan is wetenschappelijk gevalideerd en is al meer dan 1.000.000 keer ingezet. De ondernemersscan voldoet aan alle gestelde criteria.

Ontwikkeld door Dr. Martijn Driessen en Prof. Dr. Peter Zwart bij de Rijksuniversiteit Groningen.


Jouw ondernemersplan

Als cliënten gaan starten, worden ze geholpen met het schrijven van hun ondernemersplan om goed doordacht de markt op te gaan als ondernemer. Ga je een product of een dienst verkopen? Wij zorgen ervoor dat jouw ondernemersplan authentiek en reëel is. De uitkomst geeft jou o.a. inzicht in potentiële klanten, marktvoorwaarden, marktbedreigingen en financiën.

Business coach Paul Teeuwen van Elffers & Partners gaat samen met jouw plan aan de slag.


‘Onafhankelijke specialisten… Er is maar 1 belang, zorgen dat jij succesvol wordt!


Juridische randvoorwaarden

Als startende ondernemer moet je ook een aantal belangrijke juridische zaken regelen. Denk niet alleen al aan het opstellen van algemene voorwaarden, inkoop- of samenwerkingscontracten, maar ook aan privacybeleid. Veel gehoorde juridische vragen kunnen besproken worden en beantwoord in gesprekken met een onafhankelijke juridische adviseur.

Jan van der Valk, partner bij Forward Advocaten, beantwoordt jouw vragen.


Jouw ‘Branding’ en digitale visitekaartje

Hoe ziet de buitenwereld jou? Hoe ervaart men jouw ‘merk’, wat is jouw ‘Branding’? Het digitaal visitekaartje (Linkedin en website) zijn onmisbare elementen voor een startende ondernemer.

Wij zorgen ervoor dat je niet alleen inzicht krijgt in jouw ‘Branding’ en hoe je dit aan de wereld kenbaar maakt en helpen je bij het opzetten van een website en/of social media pagina waarmee jij en je bedrijf goed voor de dag komt.

Jan Hutton, eigenaar van EZBrand en trainer bij VP gaat met jouw ‘Brand’ aan de slag.


Acquisitie begeleiding

Uiteraard is ook het vertellen van je verhaal in acquisitiegesprekken een vast onderdeel van ons Vital Start Up programma. Als ondernemer zul je moeten netwerken en ‘pitchen’. Tijdens de Vital Start Up doen we een pitch training met je. Je krijgt feedback op je verhaal met behulp van opnamen en j kan ook een film voor je website opnemen. Het is belangrijk dat jij je verhaal goed en authentiek kunt vertellen, kan afstemmen op je doelgroep en vooral dat de kern van jouw boodschap duidelijk is.

Wendy Rundberg van Studio Public Speaking helpt jou met je verhaal