jobs

Een (gedwongen) loopbaanverandering raakt mensen. Banden verbreken met het oude bekende en nieuwe werelden instappen is spannend en geeft vaak ongewenste stress, maar dat mag gelukkig ook leuk zijn!  Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook kansen biedt. Nieuwe inzichten in jezelf, je talenten en je mogelijkheden. Hoe kan ik het verschil op de arbeidsmarkt maken, voor mezelf en voor anderen?  

Deze inzichten zijn de focus van ons Career Switch / outplacement programma. Ieder programma is op maat gemaakt, specifiek op jouw wensen toegesneden. De nadruk ligt op regelmatige, individuele coaching en de “get-together” iedere maand met een netwerkthema.  Het resulteert altijd in het maken van onderscheid op de markt en succesvol solliciteren op die ene baan die op jou ligt te wachten!

 

Samengevat bevat het Career Switch programma: 

Individuele coaching

De gesprekken met je coach focussen zich bij aanvang op de vraag hoe je deze transitie als een positief iets in je leven kan ervaren. Aan de hand van individuele profielen brengen we de 3 soft skill elementen in kaart die essentieel zijn voor jouw succesvol en vitaal functioneren: Gedrag (hoe), motivatie (waarom) en talent (wat). Welke elementen moeten er in je toekomstige baan zitten om elke dag blij naar je werk te gaan? Dit vertalen we in een actieplan zodat je gefocust en met een heldere en consistente boodschap, zorgvuldig naar jouw doel kunt toewerken. Uiteraard komt ook het schrijven van een goed CV en sollicitatiebrieven hierbij aan de orde, gezien het belang hiervan wordt hier individueel op ingegaan.  Daarnaast zijn de gesprekken gericht op (mogelijke) stresssignalen tijdens dit proces en alle zaken die spelen gedurende dit proces om je kansen te benutten en in beweging te blijven!

Netwerken

We ondersteunen bij het in kaart brengen en benutten van jouw (en ons) netwerk. Netwerken wordt vaak gezien als iets “engs”. Het tegendeel is waar. Als je zelf met energie en enthousiasme deze stappen onderneemt zal het contact altijd leuk zijn en energie opleveren. Netwerken is niet iets eenmaligs. Deze inspanning loopt als een rode draad door het programma.

Get-togethers
Samen met andere cliënten (van andere bedrijven) kan je maandelijks deelnemen in onze social meetings. Verschillende thema’s, belangrijk voor het goed landen in een nieuwe baan, komen hierbij aan bod: personal branding, Linkedin marketing en presentatie. Verder zijn de get-togethers vooral gezellig en een bijeenkomst van oude en nieuwe bekenden van VPSolutions. We sluiten altijd af met een netwerkborreltje.

Resultaat

We can boast great results. Onze succes rate is 98 %. Daar zijn we heel trots op en doen we alles aan om dat zo te houden! Een inspirerende combinatie van flexibiliteit en structuur zorgt voor een succesvol resultaat. Jouw ideale baan. Voor iedereen is dat iets anders. “You’ve got to find what you love.”

Interested?

Mogen we je helpen?
Neem contact op!

 

 

_______________________________