teamquote Teams hebben binnen organisaties een eigen dynamiek. Daarom is het ook zo leuk om met een team gezamenlijk iets te doen. Of dit nou om teambuilding, het aanleren van een specifieke vaardigheid of over de (gedrags) cultuur gaat, het levert altijd  een sterker teamgevoel op. Dat dit goed is voor de samenwerking en dus voor de resultaten, is bekend.  

Maar iets nieuws aanleren of inzichtelijk maken wat er beter kan, gaat gepaard met loslaten van zekerheden, oefenen en inzicht in (eigen) gedrag en is dus spannend. Gelukkig mag dat ook leuk zijn!

Al onze teamtrainingen maken wij op maat. Veel gestelde vragen: 

  • Hoe zitten wij als team in elkaar en hoe kunnen wij beter samenwerken?
  • Welke waarden zijn voor ons team belangrijk en hoe vertaalt zich dat naar concreet gedrag?
  • We willen een teambuilding event, maar we willen ook wat leren.
  • We willen een „cultuurveranderings traject”, maar hebben al zoveel hieraan gedaan wat niet helpt. Hoe lossen we dit op?
  • We willen in onze organisatie iedereen een specifieke vaardigheid bijbrengen. Bijvoorbeeld: presenteren ( bij tenders of algemeen), communicatie, aanzeggen, jobinterviews, feedback etc. 

Voor de verschillende trainingen maken we gebruik van verrassende locaties en verschillende tools. Dit hebben we al mogen doen voor o.a. Shell, Madurodam, Citigate first Financial, Siemens, TU Delft, Faringwell, NUSO en Wincor. Daarnaast begeleiden wij in samenwerking met de specialisten van GPSS zelfevaluaties op gebied van Gouvernance bij verschillende organisaties.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op met Elles van Gestel