Nieuwe teamleden!
25 September 2021
Champagne
11 October 2021

Team dynamics na Corona

De gevolgen van Corona worden op steeds meer fronten duidelijk. Voor wat betreft het gebruik van kantoorruimte, (minder) filevorming op de autowegen, psychische moeilijkheden die (vooral jonge) mensen er aan over hebben gehouden en gezondheidsproblemen van Long Covid.

Waar we nog weinig over horen, maar waar ik in de eerste live training team dynamics bij een internationaal bedrijf, mee te maken kreeg waren de verschillende gevolgen op het gebied van samenwerken.

De verschillen zijn groot als je aan mensen vraagt hoe ze Corona (‘work wise’) zijn doorgekomen. De éen vond het heerlijk en de ander heeft er een kater aan over gehouden. Als je het de leidinggevende van deze medewerkers vraagt, heeft deze weer een ander beeld.

Waardoor worden deze verschillen veroorzaakt en nog belangrijker: Wat kunnen we eraan en mee doen?

Zeker als er algemene geldende regels worden gemaakt in een organisatie zal de een er dus wél bij varen, en de ander er ongelukkig van worden. Waar dit aan ligt werd duidelijk bij de team dynamics training.

Globaal kunnen we zeggen dat meer introverte mensen thuiswerken heerlijk vinden. Minder prikkels dan op kantoor maakt dat ze lekker geconcentreerd kunnen werken en iets afmaken. Meer extraverte mensen missen de röring van kantoor, de afleiding en het kletsje in de koffiecorner.

Maar wat denkt de leidinggevende ervan?

Er ontstond een verschillend beeld dat input geeft voor goede feedback die als we het nieuwe werken blijven omarmen belangrijk is voor individuele en teamgerichte performance. De teamdynamics bijeenkomst is een belangrijke stap om na Corona met het team aan de slag te gaan om het nieuwe werken optimaal in te richten.  

Wil je meer weten over onze teamtrainingen? Klik hier.

Wil je meer lezen over hoe ondernemers deze kans gebruiken kunnen gebruiken om onze manier van werken te verbeteren? In dit artikel op ondernemer.nl deelt een aantal waardevolle tips.

Terug naar kantoor: ‘Ga niet gewoon weer opstarten, ga doorstarten’

Ben MacKenzie – juni 2021