VP – because one size DOES NOT fit all
14 June 2018
Ook in 2021 is loopbaanbegeleiding aftrekbaar voor particulieren
6 January 2021

What’s next?

vcp quoteSoms zit je gewoon even vast. Heb je een sparringspartner nodig die met je meekijkt en reflecteert in plaats van door te denderen. Is hetgeen je doet, nog wel wat je wilt? Wat zou er anders mogelijk zijn? Waar krijg je energie van en hoe ziet de realiteit eruit? Zijn er zaken waar je tegenaan loopt in je baan die je beter of anders zou willen doen om nog beter te kunnen gaan functioneren? Of hoor je zakelijk en/of privé wel heel vaak dat je zo…. bent? Kom je vaak tijd tekort, of vind je het lastig zaken te delegeren? Dit zijn allerlei vragen waar wij als VPSolutions mee te maken krijgen bij het Vital Career Programma. Dit programma ziet er uiteraard voor alle vragen anders uit, globaal beschreven bestaat het uit de volgende onderdelen:

Persoonlijke coaching
Bij het Vital Career Programma heb je je coach die als sparringpartner fungeert, die je vertrouwenspersoon is en die de voortgang richting de vooraf bepaalde doelstelling bewaakt. Door individuele gesprekken en wanneer nodig, telefonisch, skype of per email,  ga je de doelstelling stap voor stap realiseren. De klik met je coach is van vitaal belang voor het bereiken van je doelstelling. Daarom stellen wij altijd een oriënterend kennismakingsgesprek voor, waarin de doelstelling, de stappen, de duur en de relatie aan de orde komt. Tevens zullen de andere coaches kunnen worden ingezet indien nuttig en nodig in het traject. 

Waarden- en gedragsprofiel
Met behulp van deze profielen worden de aanwezige of te ontwikkelen elementen in kaart gebracht die van essentieel belang zijn voor jouw succesvol en vitaal functioneren. Dit doen we door stil te staan bij wat je belangrijk vindt en waar je geen concessies aan doet. Wat past bij jou? Er is geen ‘one size fits all’  oplossing.

Get-togethers
Maandelijks organiseren we  activiteiten waarbij je de mogelijkheid hebt ‘peers’ te ontmoeten in een ongedwongen sfeer en elkaars netwerken de revue kan laten passeren. Get-togethers zijn meestal gekoppeld aan thema’s waar onze cliënten mee te maken hebben, o.a.  social presentation, persoonlijke effectiviteit, linked in marketing, branding, personal presentation. 

Voor wie?
Het Vital career programma wordt ingezet door :
  • directeuren/managers die reflectie willen in hun functioneren/verbeterpunten willen aanbrengen
  • particulieren die zelf het stuur in handen willen nemen om te kijken wat ze nou echt willen
  • managers die hun medewerkers op een hoger plan willen laten functioneren
  • leidinggevenden die een/meerdere medewerkers willen laten groeien
  • directeuren die de arbeidsmobiliteit binnen de organisatie willen verhogen
  • HR managers die een van hun medewerkers de kans willen geven uit te zoeken waar ze beter op hun plaats zouden zitten, binnen of buiten de organisatie.

Duur: Vooraf wordt afgesproken hoeveel gesprekken het Vital Career Programma nodig heeft om de doelstelling te bereiken. Onze ervaring leert dat dit 3-6 maanden is. Voor bedrijven en particulieren hanteren wij verschillende tarieven.    
What’s next?